Boldog felhõtlen anyaság?
Boldog és felhõtlen anyaság - mindez inkább csak mítosz, amit a társadalom különféle eszközökkel próbál megerõsíteni, pedig hasznos lehet szembenézni a valósággal.
Bővebben... 

Mama sir
- Papa, miért sír a mama látszólag minden ok nélkül?
- Minden no ok nélkül sír. - Ez volt minden amit az apa válaszolt.
A fiúcska felnott, férfi lett, és még mindig kereste a választ, vajon miért sírnak idöközönként a nok. Egyszer megkérdezte a Legfelsöbb Hatalmat.
- Mondd Atyám, miért sírnak a nok olyan könnyen?
Az Atya elgondolkozva válaszolt:
Bővebben... 

Két óra mozgás az egészséges fejlődéshez
A kisgyerekeknek naponta legalább két órát kell mozogniuk ahhoz, hogy rendesen fejlődjenek - mutatta ki egy finn kutatás. Minimum napi két óra intenzív mozgás és torna szükséges ahhoz, hogy egy kisgyerek csontozata és izomrendszere rendesen fejlődjék - derült ki a finn Egészségügyi Minisztérium felkérésére készített tanulmányból.
Bővebben... 
Szív ébredése
Anyu, imádkozzunk! - mondja alig 4 éves fiam!
S én elcsodálkoztam e rosszcsont gyerek, honnan veszi e szavakat.
Honnan veszi, hiszen nem volt ez szokás nálunk, eddig. Nem voltam én olyan jóban Istennel, hogy hozzá betérjek egy ima erejéig a szívemben.
Nem volt harag köztünk, csak azt hittem nem szeret, s ha meg nem szeret, mit kezdjek én Õvele.
Néztem piciny fiam, csak néztem, mert nagy feladatot adott, hiszen alig tudtam neki elmondani, nehezen egy Miatyánkot!
Bővebben... 
Egy másik Télapó
- Apu, te most ideülsz a ládára!
- Dehogy ülök! Eszem ágában sincs!
- De amikor játszunk!
- Játszunk? Ezt eddig nem tudtam. És miért kellene nekem a ládára ülnöm?
- Mert te leszel a szegényember.
Bővebben... 
Anya leszek?
A felnõttek sok mindenrõl beszélnek a gyermekeknek – akár családi, akár iskolai környezetben – arról, mi a helyes, mi a helytelen, hogyan illik viselkedni, mit kell elsajátítani, mit kevésbé, hogyan lehet érvényesülni az életben stb. Kevesebbet hallanak arról, mi az élet, mit is jelent a másokért való felelõsségvállalás, ha életet adok egy új kis embernek.

Bővebben... 
Mesés kapcsolat
Ki ne vágyna arra, hogy egy kedves hang csak hozzá szól, neki mesél? Elengedheti magát, az elalvás határán az éber készenlétet felválthatja az álmodozás, és megnyílhat elotte egy maga teremtette, csodás világ. Adjuk meg ezt az élményt gyermekeinknek!
Bővebben... 
Gyermekágyi depresszió
Krisztina boldogan készült a szülésre. Mindvégig úgy gondolta, a kisbaba gondozása annyira természetes és magától értetodo egy anya számára, hogy izgalomra, félelemre semmi ok. Nem sejtette, hogy a szülés után lassanként olyan mély és sötét szakadékba csúszik, ahonnan még segítséggel is csak nagyon nehezen tud majd visszajönni. Krisztina mindnyájunk okulására meséli el történetét.
Bővebben... 
GYES neurózis
A 0-3 éves és 3-6 éves kor a legszebb idõszak a kisgyermek, az édesanya, a család életében. A család megszületése, a családtagok egymásra találása, a családtagok funkcióinak, a családban betöltött szerepének kialakítása jórészt erre az idõszakra esik.
Bővebben... 
Az ajándék "bosszúja"
Ha adni jó, kapni is jó, és ez egyetemes emberi jelenség. Már a kora gyermekkorban megfigyelheto a tárgyak cseréje, az adás-kapás játékos formája.
Az anya-gyermek kapocsban az anyák kiemelkedo központi személyek, a kapcsolat aszimmetrikus, a gyermekben az elfogadás dominál.
Bővebben...